Чорій Мирослава Василівна

Викладачка спецпредметів професій ресторанного господарства

Освіта

2006 р., Закарпатський Державний університет спеціальність «Економіка і підприємництво», бакалавр з економіки і підприємництва. Диплом АК 30365544
2007 р., Закарпатський Державний Університет Спеціальність «Облік і аудит», магістр з обліку і аудиту. Диплом АК 32763712

Педагогічний стаж

14 років, в ліцеї працює з 2017 р.

Остання атестація

2019 р., встановлення кваліфікаційної категорії "спеціаліст першої категорії"

Підвищення кваліфікації

2023 р., НМЦ ПТО ПК ІПП у Хмельницькій області, свідоцтво ПК 22771726/004433-23 від 06.03.2023 р. (викладач професійно-теоретичної підготовки)
2018р.,  БІНПО ДВНЗ «УМО» свідоцтво СПК – 35946459-000276-18, 27.04.2018р. (викладач професійно-теоретичної підготовки).

Професія з якої веде підготовку

Офіціант, бармен

Предмети, які викладає

Спецпредмети напряму ресторанного господарства

Методична проблема: .

Використання інформаційно-комунікаційних технологій на уроках професійно-теоретичної підготовки з професії "Офіціант, бармен"

Відкриті уроки:

2018 р. Проведено відкритий урок з предмету Організація обслуговування відвідувачів у барах, ресторанах на тему: «Способи подавання страв і напоїв".

Мета уроку:

Навчальна мета: Сформувати поняття про основні способи подавання страв і напоїв в ресторанах, закріпити особливості сервірування столу у відповідності до способу подавання страв і напоїв.

 Виховна мета: формування стійких якостей особистості робітника професіонала (моральних, комунікативних); виховання дисциплінованості, сумлінності, відповідальності за результати праці; закріплення навичок поведінки в нестандартних ситуаціях; виховати в учнів почуття відповідальності при виконанні роботи, інтерес до професії.

Розвиваюча мета: розвиток пізнавальної активності та самостійності; розвиток уваги, спостережливості; розвиток критичного, аналітичного та логічного мислень;  формування знань до контролю та планування своєї діяльності;  формування механізмів мислення (технічного, системного, раціонального, творчого).

Методичні напрацювання:

2018р. Виступ на обласному вебінарі на тему: Сучасні підходи до організації ресторанного обслуговування"

Сучасні event-технології в ресторанному бізнесі

 

 Мета виступу:

Ознайомити учасників вебінару з однією з інноваційних методик залучення відвідувачів до закладів ресторанного господарства та одним із найбільш ефективних інструментів маркетингової політики у ресторанному бізнесі  event-менеджмент.

 

2018р. Презентація на тему: "Кейтерингове обслуговування"

 

Мета: ознайомити учнів з кейтеринговими послугами в закладах ресторанного господарства. Навчити учнів навичкам роботи при обслуговуванні кейтерингів.

 

Зараз така послуга, як кейтеринг є дуже популярною, і певно, ви багато разів чули про неї. Що ж вона означає? Перш за все, кейтеринг – це виїзне ресторанне обслуговування. Але це не просто приготування страв для святкового столу та послуги офіціантів, кейтеринг – це обслуговування будь-яких виїзних свят.

 

Жовтень 2018р. Участь в «Ярмарці професій» місто Виноградів за ініціативи фонду зайнятості.

Мета заходу: Представлення професії офіціанта, проведення профорієнтаційної роботи та популяризація даної професії.

 

2018р. Методична розробка уроку на тему:

«Способи подавання страв і напоїв".

 

Мета: Сформувати поняття про основні способи подавання страв і напоїв в ресторанах, закріпити особливості сервірування столу у відповідності до способу подавання страв і напоїв.

2018р. Проведено конкурс "Вправний офіціант", де учні продемонстрували набуті навички та знання з професії. Першим завданням конкурсу було виконати тестові завдання. В другому завданні продемонстрували техніку та способи перенесення таці. В наступному етапі конкурсу учні змагалися в майстерності складання тканинних серветок. Найцікавішим завданням у конкурсі стало сервірування столів, в якому учні мали змогу проявити свої навички, креативність та здатність приймати самостійні рішення. На завершення учасники продемонстрували правила та прийоми відкупорювання,  подавання, наливання білого вина. Відповідно до критеріїв оцінювання компетентне журі визначило переможців конкурсу.

 

2017р. Проведено конкурс фахової майстерності “Кращий з професії офіціант”. Цей захід став однією з найцікавіших подій тижня. Учні продемонстрували високі  знання з теоретичної підготовки. Показали свою креативність та оригінальність виконуючи сервірування столів відповідно до тематики свята. 

 

Участь у роботі творчих груп:

 

2019р. Участь у розробці тестових завдань для проведення ІІІ етапу конкурсу фахової майстерності з професії офіціант 3 розряду.

 

2017 – 2018 рр. у складі творчої групи з професії офіціант, бармен розроблено та сформовано. 

Комплексні кваліфікаційні завдання з професійно-теоретичної підготовки професія Офіціант 3 розряду, Бармен 4 розряду.

 Комплексні кваліфікаційні завдання з професійно-практичної підготовки професія Офіціант 3 розряду, Бармен 4 розряду.

 

2018р. у складі творчої групи сформовано збірку ситуацій.

"Використання проблемних ситуацій на уроках "

 

На уроках  з професії офіціант, бармен доцільно розглядати різні проблемні ситуації. Разом з учнями шукати шляхи вирішення таких ситуацій. Оскільки професія офіціанта полягає в постійному контакті з відвідувачами така форма навчання допомагає в подальшій роботі в ЗРГ.

 

2024 рік. Викладачка спецпредметів професій ресторанного господарства Мирослава Чорій провела для учнів 227 групи за професією "Офіціант, бармен" навчальні екскурсії-тренінги на базі ресторану "Daily" та ресторанного комплексу “Порядний Ґазда”.

Під час екскурсії здобувачі освіти ознайомилися з роботою закладів, сучасним обладнанням та устаткуванням, особливостями обслуговування відвідувачів, асортиментом QR-меню та барної карти, підготовкою робочого місця бармена, системами розрахунку в ЗРС.

Ресторану "Daily"  поєднав у собі сучасний інтер'єр та затишну атмосферу для відпочинку молоді.

Ресторанний комплекс "Порядний Ґазда" Ґудзик має унікальні козирі: закарпатська гостинність, смачна регіональна кухня, колоритний та цікаві традиції. Заклад знаходиться у мальовничому куточку Мукачева із виглядом на легендарний замок Паланок, том залишає незабутні враження у кожного, хто хоч раз там побував. Адміністратор бару ознайомила присутніх з історією створення закладу, його інфраструктурою, функціональним призначенням холодних кімнат для зберігання м'ясних виробів і сирів та системи коптіння "смокер". 

Практична частина заходу дозволила здобувачам освіти ознайомитись з підготовкою залу ресторану до прийому гостей, а також пройти тренінг щодо проведення дегустацій, обслуговування бенкетів, створення QR-меню закладу, роботи персоналу за чек-листом.

Офіціант Роман розповів про власне виробництво, ґаздівський сир, м'ясо, крафтове пиво, хліб власного виробництва та шведську лінію.

 

2020 рік.  Провела екскурсію для учнів 214 групи барменів до Мукачівського державного університету в рамках співпраці та з профорієнтаційною метою. Оскільки після закінчення навчання в ліцеї учні мають змогу продовжити навчання та здобути вищу освіту за обраним напрямком "Ресторанна справа". Під час екскурсії учні мали змогу прийняти участь в майстер-класі приготування "Мохіто".

 

 

Присвоєння кваліфікаційної категорії "спеціаліст вищої категорії"